ЕРИТРИТОЛ 99% + СТЕВИА 200г.

209,00 ден
Со данок

Еритритол + стевиа - природен засладувач 

Начин на употреба:
Како замена за шеќер во храна (готвење, печење) и пијалоци

Дозирање:
1 лажица еритритол + стевиа = 1 лажица шеќер

Состав: Еритритол, стевиа гликозиди

Количина

 

Политика за безбедност

 

Политика за испорака

 

Политика за враќање

Еритритол 99% + стевиа е природен засладувач, вид на шеќерен алкохол, кој природно фо има во крушите, лубениците, грозјето и некои сортни печурки.
Одлична алтернатива за шеќер која не додава калориска вредност на храната или пијалокот, особено кога се додава во вашето омилено кафе.
Исто така, природно се наоѓа во човечките ткива и телесните течности. Еритреитолот има вкус кој е скоро идентичен со шеќерот, но е 30% помалку сладок од шеќерот. Неговиот гликемиски индекс е 0, што значи дека тој воопшто не го зголемува нивото на гликоза во крвта.
Содржи само 0,2 Kcal/100g, што е 99,9% помалку од белиот шеќер.
Погоден за користење кај деца, дијабетичари и сите оние кои сакаат да го контролираат ниското ниво на шеќер во крвта и истовремено да ослабнат.

Здравствени придобивки:

  • Природен засладувач со 0 калории.
  • Гликемиски индекс 0 - не го зголемува нивото на шеќер во крвта.
  • Нето јаглехидрати 0 - не предизвикува таложење на јаглехидратите во организмот
  • Ја намалува потребата за шеќер и јаглехидрати.
  • Сосема безбеден, без несакани ефекти, за разлика од повеќето вештачки засладувачи.
  • Не предизвикува развој на бактерии и габи, како што се кариес или кандида.
  • Многу лесно сварлив.
  • Има антиоксидантни својства.
  • Нема познати несакани ефекти ( за разлика од некои вештачки засладувачи ) не предизвикува зависност.
  • Научниците истакнуваат дека 25-35г. Еритритол дневно многу лесно се толерира.